perjantai 23. huhtikuuta 2021

Treeni 23.4.2021

Kahden viikon tauon jälkeen päästiin taas juoksemaan. Ohjaajallakin oli niin ikävä juoksemaan, että päätettiin käyttää koko 12 min rataan eikä tehty puomia, kuten normaalisti.

Ratapiirroksen ristikkoalue oli alue, johon ei saanut mennä vaan piti ohjata alueen ulkopuolelta. 
10-11 väli taisi olla haastavin. Rytmitys oli pienestä kiinni ja ajauduin helposti liian pitkälle, jolloin vauhti töksähti ja Flirtti ei mennyt kepeille asti. Kun sain sen lähetettyä läheltä 10-hyppyä, kepit onnistuivat hienosti. 14-15 väli oli huomattavasti helpompi ja siihen löysin oikean rytmin toisella yrittämällä.

Toinen haastava kohta oli 22-23 väli. Olin vielä putken suun takana, kun Flirtti tuli sieltä ulos. Meillä ei ole mitään käskyä, jolla kertoisin sille kääntymisestä itsestäni pois päin. Siten sillä ei ollut mitään hajuakaan, mikä hyppy vaikka yritin käskyä antaa. Kun sain omaa linjaani pidemmälle 23-hypyn alle (mutta 22-putken linjassa), kääntö onnistui pelkällä hyppy-käskyllä ja vartalolla+kädellä. Kun tuon sain onnistumaan, 23-25 onnistui hienosti leijeröiden alaputken alapuolelta.


Luin jossain välissä FB:stä keskustelua siitä, kannattaako koira ruokkia ennen kisoja esim. jos kisat aamupäivällä. Olen aina antanut normaalisti ruoan, koska se ei vaikuta Flirtin intoon tehdä. Keskustelussa oli kuitenkin tutkimustuloksia vatsalaukun sisältö vs. vauhti ja siinä kerrottiin, että jos vatsalaukku on tyhjä ja ravinto on imeytynyt, koiran suorituskyky on parempi. Olen pitkään miettinyt, miksi Flirtti tuntuu aina treeneissä niin paljon nopeammalta kuin kisoissa - tuostahan se johtuu. Treeni-iltoina se on viimeksi syönyt aamulla, joten ravinto on imeytynyt. Pitääkin testata ensi viikonloppuna teoria ja jättää aamuruoka antamatta, jos kisataan aamupäivällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti